Hananuma Masakichi Heykeli o kadar gerçekçi ki, yaşayan bir insana baktığınıza kolayca inanabilirsiniz. Ünlü Japon sanatçı Masakichi tarafından oyularak, heykel ayrıntılı bir otoportre.
53 yaşında tüberküloz hastası olduğunu öğrendikten sonra, Masakichi kendisi için bir anıt oluşturmak istedi.
Masakichi kendi bedenini taklit etmek için ayna kullandı. Boyut, oranlar ve hatta dokular kendi kendine uyuyor Heykelin üzerinde vücudundaki saçları kullandı, ahşap üzerine minik delikler açıp her bir folikülü birer birer yerleştirdi. Damarlar, tendonlar, kaslar ve kemikler ahşabın yüzeyinin hemen altında uzanır, ama heykelin kendisi boştur. Ölümcül hasta olan Masakichi, kendi dişlerini, ayak tırnaklarını kullanarak görsel ikizini süslemeye karar verdi.
Çalışmalarını 1885 yılında Japonya’nın Yokohama kentinde tamamladığı zaman, başarısı yayılmaya başlamıştı. Heykeli açtığında, onun yanında hareketsiz durduğu ve yaşayan Masakichi olduğunu kimsenin anlayamadığı söyleniyor.
Masakichi heykeli bitirdikten on yıl sonra öldü. Bütün yeteneklerine rağmen, hastalık penniless’e yenik düştü. Bir noktada Heykel Yokohama’dan ayrıldı ve California’ya gitti.
Masakichi heykeli bitirdikten on yıl sonra öldü. Heykel Yokohama’dan Kaliforniya’ya taşındı. Burada Robert Ripley’in ilk kez gerçekçilik heykelini duyduğu yer. Heykel, San Francisco Sanat Salonu’nda, ücretsiz bir içecek için kullanılabilecek paralar üzerinde görünen bir cazibe merkezi idi.
Ripley bardaki heykele aşık oldu. Şöhret olana kadar satın alamadı. Ancak o zamana kadar heykel kaybolmuşmuş. Ripley Heykeli tekrar bulmak için 20 yıl harcadı. Sonunda bir curio dükkanına girdi. 1934’te sadece 10 dolara başyapıtı aldı. Masakichi Heykeli Chicago dünya Fuarı’nda sergilenmesi için gönderdi.
Masakichi Heykeli 1994 Northbridge depremi sırasında bir süre zarar görmüş olsa da, Ripley koleksiyonunda bir standout sergi günümüze kalmış. Masakichi o zamandan beri restore edilmiş ve Amsterdam Ripley’in Oditoryumu’nda sergileniyor.
İlk yorum yapan siz olun