Tether (USDT), Omni Layer, Kusama, EOS ve Algorand'daki USDT işlemlerini durduruyor. 156 milyar dolarlık USDT'nin küçük bir bölümünü taşıyan bu zincirlerdeki kullanım azaldı. USDT'nin geleceği ve yatırımcılar için etkileri hakkında bilgi edinin.
#USDT
Tether, kullanımının azaldığı beş daha az kullanılan blok zincirinde USDT’yi kullanmayı durduracağını duyurdu. Omni Layer, Bitcoin Cash’in Simple Ledger Protocol’ü, Kusama, EOS ve Algorand’daki çekim ve token basım işlemleri 1 Eylül 2025’te sona erecek. Kalan tokenler aynı tarihte dondurulacak. Tether’ın yayınladığı açıklamaya göre, bu beş ağ birlikte yaklaşık 156 milyar dolar değerindeki USDT’nin yalnızca küçük bir bölümünü taşıyor. Tether, şirketin erken büyümesine katkıda bulunduğunu iddia ettiği bu ağlardaki USDT kullanımının son iki yılda “önemli ölçüde” azaldığını belirtiyor. Tether CEO’su Paolo Ardoino, açıklamada, “Bu eski zincirler için desteği sonlandırmak, daha büyük ölçeklenebilirlik, geliştirici aktivitesi ve topluluk katılımı sunan platformlara odaklanmamızı sağlayacak – bunlar, istikrarlı para birimi benimsenmesinin bir sonraki dalgasını yönlendirmek için temel bileşenlerdir” dedi. Şirket, odak noktasını Lightning Network gibi Katman 2 ağlarına ve daha hızlı işlem ve daha zengin geliştirici araçları vaat eden yeni blok zincirlerine yönlendirecek. Tether, bu beş ağda USDT tutan müşterilerini en kısa sürede tutarlarını çekmeye veya tokenlerinin desteklenen bir blok zincirinde basılmasını talep etmeye çağırdı. Token sahipleri, tokenlerini blok zinciri köprüleri veya borsalar aracılığıyla taşıyabilirler. Tether’ın şu anda 156 milyar dolar civarındaki fiat para biriminin büyük çoğunluğu Tron ve Ethereum üzerinde dolaşımda bulunuyor ve bunlar birlikte toplamın %95’inden fazlasını oluşturuyor. RWA.xyz verilerine göre, Solana, USDT arzının %1’inden fazla dolaşımda olan tek diğer ağdır.
Bu gelişme, USDT’nin daha ölçeklenebilir ve gelişmiş özelliklere sahip platformlara kaymasına işaret ediyor. Bu durum, özellikle Layer 2 çözümlerine ve yeni nesil blok zincirlerine olan talebin artmasıyla birlikte USDT’nin uzun vadeli büyüme potansiyeli için olumlu bir sinyal olarak değerlendirilebilir. Ancak, bu geçiş sürecinde bazı belirsizlikler ve potansiyel riskler de bulunuyor. Yatırımcılar, bu gelişmeyi dikkatle takip etmeli ve portföylerini buna göre ayarlamalıdır. USDT’nin kullanım alanlarının değişmesi, piyasada kısa vadeli fiyat dalgalanmalarına neden olabilir. Bu nedenle, yatırımcıların risk toleranslarını göz önünde bulundurarak ve uzun vadeli bir perspektifle hareket etmeleri önemlidir.
Yönlendirme, kafa karıştırma yok. VIP üyelik, Ultra VIP üyelik hiç yok..
Haber direkt size gelsin. Kripto para piyasalarını, profesyonel yorumları ve en son haberleri almak için :
duokripto (telegram grubu)