Bitcoin Fiyatı 110.000 Doları Hedefliyor mu? Analiz ve Riskler

kripto5 days ago4 Views

Bitcoin fiyatı 110.000 doları test ediyor. Santiment analizi ve balina hareketleri ile piyasa hakkında detaylı analiz. Yatırımcılar için riskler ve uzun vadeli beklentiler.

#Bitcoin
Kripto işlemciler Bitcoin’in 110.000 dolar seviyesine geri dönme ihtimali üzerine sosyal medyada giderek daha fazla iyimserleşiyor, ancak blok zinciri analitik platformu Santiment’e göre bu artan iyimserlik her zaman iyi bir işaret olmayabilir. Santiment analisti Brian Quinlivan, Cointelegraph’a yaptığı açıklamada, Bitcoin piyasa değerinin 110.000 doların üzerine çıkma potansiyeli üzerine oluşan yoğun ilgiyi “kitlein şımarmaya başladığını” belirtti. Santiment verilerine göre, Bitcoin’e yönelik olumsuz yorumların her biri için şu anda 1,51 olumlu yorum bulunuyor; bu, son üç haftanın en yüksek duygu oranını gösteriyor. Veriler, X, Reddit, Telegram, 4chan, BitcoinTalk ve Farcaster gibi çeşitli platformlardan alındı. Quinlivan, 11 Haziran ve 7 Temmuz tarihlerindeki olumlu yorumlardaki yükselişlerin her ikisinin de Bitcoin fiyatlarında düşüşlerle sonuçlandığını not etti. Quinlivan, “Bildiğiniz gibi, fiyatlar bireylerin aşırı duygusal kararlarıyla sürekli olarak para kaybetmesi nedeniyle kitle beklentilerinin tam tersi yönde hareket eder,” dedi. Quinlivan, pazartesi günü görülen işlem aktivitesine dikkat çekerek, olumlu yorumlardaki artışın Bitcoin’in 109.595 dolar seviyesinde kısa bir anlık zirve yapmasıyla eş zamanlı olarak gerçekleştiğini, ardından hızla 107.681 dolara geri çekildiğini belirtti. “Bitcoin fiyatının yükselen momentumuna bireylerin yatırım yaptığını açık işaretler gördük,” dedi. Quinlivan, Bitcoin’in 22 Mayıs’ta ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 111.970 doları aşmadan önce “hafif bir geri çekilme” yaşayabileceğini düşündü. Mevcut durumda Bitcoin, CoinMarketCap verilerine göre 2.84 puanlık bir artışla son yedi günde 108.791 dolardan işlem görüyor. Quinlivan ayrıca, 10 ila 10.000 BTC arasında tutan Bitcoin “balina” cüzdanlarının son zamanlarda az aktivite gösterdiğini, bu durumun piyasada temkinli bir yaklaşım olduğunu gösterebileceğini belirtti. Balinaların son bir haftada 14.140 BTC sattığını da ekledi. “Topladıklarında fiyatlar genellikle yakından takip eder. Satıp veya sadece bir süreliğine toplamayı bırakırlarsa, bu genellikle kripto piyasalarındaki değerlerde bazı düşüşlerin yaşanabileceğini gösterir,” dedi. Ancak, uzun vadeli trendin hala yükseliş olduğunu vurguladı ve balina ve köpekbalığıların altı ay boyunca istikrarlı bir şekilde Bitcoin biriktirdiğini gösterdi. Önümüzdeki haftalarda çeşitli gelişmelerin genel kripto piyasasının direncini test edebileceğini belirten XBTO’nun baş ticari sorumlusu Javier Rodriguez-Alarcon, ABD tarife son tarihine ilişkin önceki endişelerinin 1 Ağustos’a ertelenmesiyle azaldığını ancak diğer makroekonomik faktörlerin hala Bitcoin fiyatını etkileyebileceğini ifade etti. Rodriguez-Alarcon, Çarşamba günü Federal Rezerv’in faiz belirleme komitesinin tutanaklarının yayımlanmasının daha geniş kripto piyasasını etkileyebileceğini ve “risk varlıkları için önemli bir rüzgarı engelleyebileceğini” söyledi.
Bitcoin’in 110.000 dolar seviyesine yaklaşması yatırımcılar arasında heyecan yaratırken, bu durumun kısa vadede fiyat artışına yol açabileceği gibi, olumsuz bir duygu dalgası yaratarak düşüşlere de neden olabilir. Yatırımcıların bu tür iyimserlik dalgalanmalarına karşı dikkatli olmaları ve duygusal kararlar vermekten kaçınmaları önemlidir. Uzun vadede Bitcoin’in yükseliş trendi devam etse de, kısa vadeli dalgalanmalar beklenebilir.

Yönlendirme, kafa karıştırma yok. VIP üyelik, Ultra VIP üyelik hiç yok..
Haber direkt size gelsin. Kripto para piyasalarını, profesyonel yorumları ve en son haberleri almak için :
duokripto (telegram grubu)

Leave a reply

En Güncel ve Önemli Haberlerle Haberdar Ol

I consent to receive newsletter via email. For further information, please review our Privacy Policy

Advertisement

Loading Next Post...
Follow
Search
Loading

Signing-in 3 seconds...

Signing-up 3 seconds...