Bitcoin ve Kripto Piyasasındaki Son Gelişmeler: Düşüş ve Analiz

kriptoEylül 22, 202537 Views

Bitcoin ve Ether değer kaybediyor. Fed sonrası piyasada yaşanan düşüşün nedenleri ve olası etkileri neler? Yatırımcılar için dikkat edilmesi gerekenler ve piyasa analizi bu metinde.

#Bitcoin
Geçtiğimiz 24 saat içinde kripto para piyasasında belirgin bir zayıflık yaşandı. Fed sonrası opsiyon fiyatlaması ve dolar endeksindeki dirençle uyumlu olarak Bitcoin (BTC) %2,6 düşerek 112.700 dolara geriledi. Ether (ETH) ise %6’dan fazla değer kaybetti. CoinDesk 20 Endeksi %8,5, Ether CESR Bileşik Staking Oranı ise %7,5 düşüş göstererek genel zayıflığı ortaya koydu. ABD kripto hisseleri de ön piyasalarda baskı altında kaldı. Bitcoin yatırımcısı Strategy (MSTR) ve dijital varlık borsası Coinbase Global (COIN) %2,8 değer kaybederken, S&P 500 vadeli işlemleri yalnızca %0,2 düştü.
Bazı analistler bu düşüşü piyasadaki aşırı kaldıraçtan arındıran sağlıklı bir düzeltme olarak yorumlarken, diğerleri daha temkinli yaklaşıyor. 10x Research kurucusu Markus Thielen, “Toplam girişler Bitcoin’i önemli ölçüde yukarı itmek için yeterince güçlü değil,” dedi. Yılın başından bu yana kripto piyasalarına yaklaşık 140,5 milyar dolar girdi; bunun 63,1 milyar doları stablecoin’lerden, 52,4 milyar doları Bitcoin’den (ETF’ler, vadeli işlemler ve MicroStrategy aracılığıyla) ve 24,9 milyar doları Ether’den geldi. Son ETF akışları, Bitcoin’e yönelik artan bir tercihi gösteriyor. Bu ay sadece ABD’de listelenen Bitcoin ETF’leri 3,48 milyar doların üzerinde bir giriş sağlarken, Ether ETF’leri 406,87 milyon dolar topladı. Matrixport’a göre, Ethereum odaklı şirketler liderliğindeki dijital varlık hazinelerinden gelen talep azalıyor olabilir.
Öte yandan, Arthur Hayes’in ailesi tarafından yönetilen Maelstrom yatırım fonu, decentralized exchange Hyperliquid’in HYPE token’ı için yaklaşan bir arz testi olduğunu belirtti. Yaklaşık 24 ay boyunca açılacak 237,8 milyon HYPE token, aylık ortalama yaklaşık 500 milyon dolarlık bir arz artışı anlamına geliyor. Hayes’in 96.600 HYPE token’ını 5,1 milyon dolara satması token’ın fiyatının yaklaşık 46 dolara düşmesine ve üç gün süren düşüşün devam etmesine neden oldu.
Geleneksel piyasalarda altın, güvenli liman talebi nedeniyle yükselişini sürdürdü. Japonya Başbakanı Shigeru Ishiba’nın yerine aday gösterilen Yoshimasa Hayashi’nin zayıf yenin enflasyonist baskılara katkıda bulunduğunu belirtmesiyle birlikte yeni dolar karşısında yen hafif değişiklik gösterdi.
**Olası Etkileri ve Yatırımcılar İçin Yorum:**
Bu düşüş, piyasadaki aşırı alım baskısının bir sonucu olabilir ve kısa vadede daha fazla düşüşe işaret edebilir. Ancak, Bitcoin ve Ether gibi büyük kripto paraların destek seviyelerine yaklaştığı göz önüne alındığında, bir toparlanma olasılığı da bulunuyor. Yatırımcılar için bu düşüş, uzun vadeli bir perspektifle dikkatli bir şekilde değerlendirilmesi gereken bir fırsat olabilir. Aşırı risk almaktan kaçınmak ve temkinli bir yaklaşım benimsemek önemlidir.

Yönlendirme, kafa karıştırma yok. VIP üyelik, Ultra VIP üyelik hiç yok..
Haber direkt size gelsin. Kripto para piyasalarını, profesyonel yorumları ve en son haberleri almak için :
duokripto (telegram grubu)

Leave a reply

Kahve Ismarla

Follow
Search
Loading

Signing-in 3 seconds...

Signing-up 3 seconds...