
Kripto piyasası yükselişte! Ether ve Dogecoin liderliğini üstlenirken, Bitcoin de tüm zamanların en yüksek seviyelerine yaklaşıyor. Düzenlemeler ve siyasi gelişmeler piyasayı etkiliyor.
#Ether
Kripto fiyatları Perşembe günü yükselişini sürdürdü ve Ether ile Dogecoin liderliğini üstlendi. Destekleyici risk algısı ve dijital varlık düzenlemeleri konusunda artan siyasi momentumun piyasaları yukarı yönlü itmesiyle birlikte piyasalar yükseldi. Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesine yakın 112.000 dolar civarında seyrediyor, Ether ise %7’lik bir artışla 2.780 doların üzerine çıktı. Dogecoin %6 yükselirken, Solana ve XRP gibi diğer büyük oyuncular da kazanç sağladı. Sabitcoinler hariç en büyük tokenları izleyen likit endeks olan CoinDesk 20 %2’den fazla arttı. Onchain analiz firması Santiment, mevcut hareketin genellikle keskin yükselişlerin önünü açan, ancak tarihi olarak perakende yatırımcı tabanlı cüzdanların bu hareketten yoksun olduğunu belirtti. Şirket, X hesabında, “Tarih göstermiştir ki bu, potansiyel bir kırılma işareti, çünkü kripto piyasaları genellikle kalabalığın beklentisinin tersine hareket eder” dedi. “Perakende yatırımcılar FUD (korku veya sabırsızlık yoluyla) gösterdiğinde, bunlar genellikle akıllı paranın hareket ederek birikim yapması için mükemmel yerlerdir. Bu sefer de farklı olmadı.” Hareket, ABD hisse senedi piyasalarının Başkan Donald Trump’ın bakış açısıyla yeni bir tur vergisel tehditleri sindirmesiyle geldi. Bu tehditler arasında bakır ithalatına %50’lik bir vergi ve Brezilya mallarına uygulanan daha yüksek vergiler yer alıyor ve bu da ülkedeki hisse senetlerinin düşmesine neden oldu. Ancak ABD hisse senedi endeksi vadeli işlemleri yalnızca %0,1 düşerken, küresel teknoloji hisse senetleri yükselmeye devam etti ve Nvidia kısa bir süre için yükseldi. Tahviller piyasası, borçlanma piyasası tarafından talep gördükçe ABD hazine getirileri yumuşadı ve yatırımcıların artan jeopolitik gürültüye rağmen destekleyici bir politika ortamı için konumlandığına işaret ediyor. SignalPlus’ın Baş Analisti Augustine Fan, “BTC, ABD Temsilciler Meclisi’nin gelecek hafta ‘Kripto Haftası’ olarak ilan etmesinin ardından 112.000 doların üzerine çıktı. 16 Temmuz’da ‘Amerika’yı Kripto Başkenti Yapmak’ başlıklı bir oturum düzenlenecek. İşlemciler, aylardır yapılan gösterilerden sonra somut sinyaller bekliyor” dedi. Fan, pazarın hala Başkan Trump’ın geçen ay düzenlemeler için altı aylık yumuşak bir hedefi altında çalıştığını not etti. Gelecek haftaki oturum, uzun zamandır beklenen federal çerçeve için netlik veya en azından bir ivme sağlayabilir.
Olası etkileri açısından, bu haber Ether ve Dogecoin’de fiyat artışlarına yol açabilir. Bitcoin’in de desteklenmesi bekleniyor. Yatırımcılara tavsiyem, bu gelişmelerin uzun vadeli bir trendin başlangıcı olup olmadığını dikkatle değerlendirmeleri ve risk toleranslarına uygun bir strateji izlemeleridir.
Yönlendirme, kafa karıştırma yok. VIP üyelik, Ultra VIP üyelik hiç yok..
Haber direkt size gelsin. Kripto para piyasalarını, profesyonel yorumları ve en son haberleri almak için :
duokripto (telegram grubu)