İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

iPhone, Google Pixel Kamera Karşılaştırması hangisi daha iyi?

Hangisi daha iyi?

İki lens bir lensten daha mı iyidir? Kamera kalitesini karşılaştırmak için iPhone X ve Pixel 2’yi yan yana koyduk.

Bir lens yerine iki lens. Apple’ın amiral gemisi iPhone X’in çift objektifiyle, Pixel 2’nin tek lensli fotoğraf makinesini karşılaştırma zamanı geldi.

Telefonları test etmek için San Francisco’daki California Academy of Sciences’a götürdük.

Tüm fotoğraflar ve videolar, otomatik HDR modları açıkken otomatik pozlama ayarlarında varsayılan kullanılarak çekilmiştir. Pixel 2 XL ile aynı kameraya sahip olan Pixel 2’yi kullandık.

KAMERA ÖZELLİKLERİ

Pixel 2 iPhone X
Recording resolutions 4K (30fps) 1080p (30/60fps) 720p (30/60fps) 4K (24/30/60fps) 1080p (30/60fps) 720p (30fps)
Slow motion 1080 (120fps) 720 (240fps) 1080 (120/240fps)
Aperture f/1.8 f1.8 (wide-angle); f/2.4 (telephoto)
Stablization Fused Stabilization (optical and electronic) Optical Image Stabilization (both lenses)
Front camera resolution 8 megapixels 7 megapixels
Front camera aperture f/2.4 f/2.2

Her iki fotoğraf makinesi de, gün ışığında manzara ve portre çekimi için mükemmel bir iş çıkarıyor. Not 8 ve iPhone 8 Plus gibi telefonlara karşı yaptığımız diğer karşılaştırmalarda fark ettiğimiz gibi, Pixel’in keskinliği belirgin görünüyor. Genel olarak, iPhone’daki fotoğraflar, Pixel’inkinden biraz daha sıcak görünüyor; bu, sonradan verilen bir efektse, portreler için mükemmel olabiliyor.

Iphone X

Pixel 2

Google’ın HDR + Gelişmiş modu, fotoğrafları normal HDR + moduna kıyasla daha canlı görünür hale getiriyor. Aşağıdaki resim, HDR + Geliştirilmiş modun iPhone’dan otomatik HDR ile yan yana durmasıdır. HDR görüntülerini geliştirmek için tasarlanan Pixel 2’deki bir yonga paketi olan Pixel Visual Core, bu yazı yazılırken Android’in son sürümünde henüz etkinleştirilmedi.

iPhone X

Pixel 2

Portre modu
Apple, portre modunu iPhone 7 Plus ile popülerleştirdi. Bokeh veya alan efektinin sığ derinliğini simgelemek üzere tasarlandı; bu, nesnenin arka plandan daha keskin görünmesine neden olur. Telefon, nesneyi birbirinden ayırmak için bir derinlik haritası oluşturmak için ikinci lensini kullanıyor, ardından yazılımla arka planı bulanıklaştırıyor. Makine öğrenimini kullanarak, Pixel 2 bir mercekle aynı etkiyi elde edebilir.

Konu ve arka plan arasında derece derece düşüşle daha ince bir efekt istiyorsanız, muhtemelen iPhone’un portre modunu çok beğeneceksiniz. Ancak, nesnenin arkaplana ani geçiş yapmasını isterseniz, Pixel daha tercih edilir olabilir. Yine, Pixel’in görüntülerini kameradan düz şekilde işleme biçimi nedeniyle ayrıntılar daha keskin görünüyor.

iPhone X

Pixel 2

Bazen, iPhone’u düşük ışıkta nesnelere kilitlemek için çabalarken flaşını açmamı istedi. Biraz coaxing ile konumumu ayarlayarak ve yeterince ortam ışığıyle çekimi yaptım. Pixel her seferinde çekim yapmıştı.

Özellikle düşük ışıklı portrelerda iPhone’da daha sıcak tonlar alınabiliyor.

Her iki telefon da ön yüz fotoğraf makinesinde portre modu efekti üretebiliyor. IPhone, pikseller arka kamera ile olduğu gibi doğru görünmese de, saç gibi ince detaylar üretmek konusunda daha iyi bir iş çıkarıyor.

IPhone X ayrıca portre modunda çekilen fotoğraflara farklı efektler katan çeşitli ışıklandırma seçenekleri (şu an beta sürümü) ile birlikte geliyor.

Yakınlaştırma ve flaş
iPhone’un ikinci merceği 2x optik zumlu, Pixel ise sadece dijital zoom var. Azalan büyütmede, optik 2x ve dijital 2x zoom arasında fark edilecek o kadar da fark yok, ama şeytan ayrtılarda gizli. Pixel’de, görüntüler daha yumuşak ve yüzde 100 büyütme oranına baktığınızda bulanık görünüyor.

Aynı çekim, iPhone'da 2x optik yakınlaştırma ve Pixel'de 2x dijital yakınlaştırma ile gerçekleştirildi. Kulenin içinde detay farkını görebilirsiniz.


Gözlemlerime göre, Pixel’in flaşı iPhone’lar kadar iyi iş yapmıyor. Nesneler, iPhone’un Gerçek Sesli Flash’tan gelen ince efektle karşılaştırıldığında sert ışıklarla daha fazla aydınlanmış görünüyor.

IPhone 8 ve 8 Plus gibi X, yavaş senkron flaş destekliyor, böylece nesne ve arka plan daha eşit şekilde aydınlatılıyor.


Video kalitesi
IPhone X’in en büyük gücü, fotoğraf ve video kalitesi arasında tutarlılıktır. Bu yazıyla bağlantılı videomuzdaki örneklerimize bakabilirsiniz.

Gün ışığında dışarıda çekilen videolar temiz ve hoşunuza gidecek gibi görünüyor. Pixel’de ise Normalde fotoğraflarda iyi bir şekilde vurgulanan ayrıntılar,videolarda daha düzensiz.

IPhone X ve Pixel 2'deki video görüntülerinden alıntılar.

IPhone X’deki selfie kamerasından alınan video konuyu destekliyor, bu yüzden pozlama yüzler için iyi, ancak sonuç olarak arka plan o kadar başarılı değil. Pixel’in video görüntüsü daha dinamik aralığa sahip gibi görünüyor, ancak nesneleri daha az canlı görünür hale getiriyor.

Pixel vs iPhone 8 Plus karşılaştırmamızda belirttiğimiz gibi, Pixel’deki ses kaydı düz bir sesle karşımıza çıkıyor. IPhone, sesler ve diğer ortam sesleri için daha iyi sonuç verirken, Pixel rüzgar gürültüsünü gerçekten kolaylıkla kırpıp almaya eğilim gösteriyor.

Her iki telefon da yavaş çekimli video için 240 fps’de kayıt yapabilir, ancak yalnızca iPhone bu kare hızını tam HD çözünürlükte kaydediyor. Pixel, maksimum 720p’ye çıkıyor ve video genel olarak biraz daha yumuşak görünüyor. Ayrıca, her şeyi otomatik bıraktığınızda iPhone’la karşılaştırıldığında biraz daha yıkanmış veya aşınmış gibi görünebilir. Ancak gerekirse pozlama telafisi de bulunuyor.

Video dengelemesi
Google, Pixel 2’de “kaynaşmış sabitleme” kullanıyor. Bu, atışları düzgün tutmak için optik (OIS) ve elektronik (EIS) dengelemenin yanı sıra, post-processing’in bir kombinasyonunu kullandığını söylemenin ciks bir yoludur.

Bu sistem yürüyüş gibi hareketleri gerçekten iyi telafi eder. Ancak EIS kullanan herhangi bir kamera gibi, Pixel bazen “Jell-O” efektini gösterir. Bazen çekimler, özellikle sahneyi hızlı bir şekilde kaydırıp kaydırdığınızda çerçevenin kenarlarında hafifçe titreşir.

Apple’ın sistemi her iki mercekte de OIS’ye güveniyor. Yürürken veya bir iz sürüyorsanız çekimler biraz sarsılır gibi görünüyor.Yani video çekimi için 2x objektifi kullanırken OIS seçeneğine sahip olmak güzel bir şey.

Düşük ışıklı fotoğraflar ve videolar
Her iki telefon da küçük algılayıcılara sahip kameralar için gerçekten iyi bir iş çıkarıyor. Ancak Pixel, ayrıntı konusunda çok daha iddialı.

Düşük ışıklı video, iki telefonda da önemli farklılıklar gösteriyor. IPhone’un video görüntüsü daha iyi genel bir pozlama ile Pixel’inkinden daha temiz görünüyor. Pixel’de parlama ve noise görünüyor.

Hangi kamera kazanır?
Pixel 2 ve iPhone X, harika fotoğraflar üreten mükemmel kameralara sahip. Ayrıntılı ve dinamik aralık, post-processing’te daha fazla çalışacağı anlamına geldiği için, Pixel’deki hareketsiz görüntüleri beğendim. 2x optik yakınlaştırma, nesnelere daha yakın olmak için inanılmaz derecede yararlı olsa da, iPhone’daki Portre modu gözüme çok daha zarif ve hoş geliyor. Pixel’deki stabilizasyon sistemini çok sevdim, ancak genel olarak düşük ışık koşullarında iPhone’daki video görüntü kalitesini tercih ederim.

Yalnızca fotoğraf makinesine dayalı bir satın alma kararı vermeniz pek olası değil, ancak fotoğraflar ve videolar için en iyisini istiyorsanız, iPhone X diyorum. Sadece fotoğraf olarak düşünürsek Pixel’i tercih ederim.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir