Bitcoin Yükselişi: Son Bir Yılın Performansı ve Piyasa Analizi

kriptoAğustos 5, 202574 Views

Bitcoin son bir yılda %130'dan fazla yükseldi. Japonya'nın para politikası değişiklikleri ve ABD spot ETF'leri piyasayı etkiledi. Uzun vadeli sahiplik arttı, ancak yeni yatırımcılar da piyasaya girdi. Risk yönetimi önemli.

#Bitcoin
Bir yıl önce bugün, piyasalar Japonya’nın daha sıkı bir para politikasına doğru kayması ve tahvil getirilerinin yükselmesiyle çalkalanmıştı. Düşük faizli bir para birimi olan yeni ile daha yüksek getiren varlıklara yatırım yapma stratejisi daha az çekici hale gelmişti. O dönemde, sermaye hızla risk varlıklarından kaçmıştı. Bitcoin (BTC) yaklaşık %30 düşerek 49.000 dolara kadar gerilemişti; bu seviye, Ocak 2024’teki ABD spot ETF’lerinin piyasaya sürülmesinin zamanında görülmüştü. Ancak o zamandan beri, piyasa değeriyle en büyük kripto para birimi güçlü bir toparlanma gösterdi ve son bir yılda %130’dan fazla yükseldi. Geleneksel piyasalar da iyi performans gösterdi; S&P 500 %24 ve altın %40 değer kazandı, bu da hem risk hem de defansif varlıklara artan talebi yansıtıyor. Buna karşılık, ABD dolarının (DXY), bir grup rakibe karşı ölçü olan değeri, uzun vadeli tahvil getirileri yükselirken 103’ten 100’e düşmüştür. ABD 10 yıllık getirisi 3,7’den 4,2’ye, 30 yıllık ise 4,0’dan 4,8’e yükseldi. Bu kaymalar, Birleşik Krallık’ın 30 yıllık getirilerinin 4,3’ten 5,3’e ve Japonya’nın 1,9’dan 3’ün üzerine yükselmesiyle daha da arttı. Fiyat dalgalanmalarına rağmen, uzun vadeli Bitcoin sahipleri istikrarlı bir şekilde arzın payını artırdı. Glassnode’un HODL Dalgaları grafiğine göre, Bitcoin arzının yaşa göre dağılımını görselleştiren, her renkli şerit, var olan Bitcoin’in belirli bir zaman aralığında son hareketinin yüzdesini temsil eder. Şeritler kolektif olarak, coinlerin ne kadar süreyle tutulduğunu göstererek yatırımcı davranışları ve zaman içinde kararlılık hakkında fikir verir. 7-10 yıllık grup şu anda %8’in üzerinde bir paya sahipken, bir yıl önce %4’tü; 6-12 aylık sahipler ise %8’den %15’e yükseldi. Bu, uzun vadeli sahiplerin hala güvenli olduğunu ve hala birikim yaptığını gösterirken, yeni yatırımcıların rallinin sırasında piyasaya girdiğini gösteriyor. Şu anda arzın daha büyük bir yüzdesinin 3 aylıktan küçük sahipler tarafından tutulması, birçok alıcının muhtemelen daha yüksek fiyatlarda piyasaya girdiğini, muhtemelen dip fiyatları satın almak yerine zirveleri kovaladığını gösteriyor.
Bitcoin’in bu kadar hızlı yükselmesi, Japonya’nın para politikası değişikliklerinin ve tahvil getirilerindeki artışın ardından yaşanan risk iştahındaki artışın bir sonucu olabilir. Ancak, fiyatın bu seviyelerde uzun süre kalıp kalamayacağı belirsizliğini koruyor. Yatırımcılar için bu, dikkatli bir yaklaşım gerektiren bir durum. Mevcut piyasa koşullarında, risk yönetimi ön planda olmalı ve uzun vadeli bir perspektifle hareket etmek daha mantıklı olabilir.

Yönlendirme, kafa karıştırma yok. VIP üyelik, Ultra VIP üyelik hiç yok..
Haber direkt size gelsin. Kripto para piyasalarını, profesyonel yorumları ve en son haberleri almak için :
duokripto (telegram grubu)

Leave a reply

Kahve Ismarla

Follow
Search
Loading

Signing-in 3 seconds...

Signing-up 3 seconds...