Citrea: Bitcoin’leri Kredi ve Ticaret İçin Kullanılabilir Kılıyor

kriptoOcak 28, 202696 Views

Peter Thiel destekli Citrea, Bitcoin teminatlı kredi piyasaları oluşturmayı hedefliyor. ctUSD stablecoin ile yeni bir ana ağla açılan Citrea, Bitcoin'lerin pasif gelir elde etmesini sağlıyor. Bitcoin finans dünyasında yeni bir sayfa açıyor.

#Citrea
Peter Thiel ve Galaxy’nin desteklediği Citrea, boşta duran Bitcoin’leri yüksek hızlı bir banka hesabı haline getirmeyi hedefliyor. Founders Fund ve Galaxy Ventures tarafından desteklenen Citrea, Bitcoin teminatlı kredi piyasalarını, ABD’nin yaklaşan stablecoin düzenlemelerine uygun olarak MoonPay tarafından çıkarılan ctUSD adlı bir Treasury teminatlı stablecoin ile yeni bir ana ağla açmayı amaçlıyor. Citrea, Bitcoin tabanlı sermaye piyasaları için kurumsal düzeyde bir tahsis katmanı oluşturmayı ve pasif olarak bekleyen Bitcoin’lerin gelir elde edilmesini sağlamayı hedefliyor. Şirket, daha önce 16,7 milyon dolar topladı ve Bitcoin blok zincirinde çeşitli finansal uygulamaların geliştirilmesine öncülük ediyor. Citrea’nın ana ağının başlatılmasıyla birlikte, 30’dan fazla Bitcoin tabanlı uygulamanın kullanıcıların çeşitli finansal ihtiyaçlarına hizmet etmesi bekleniyor.
Citrea’nın bu hamlesi, Bitcoin ekosisteminde önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Bitcoin’in sadece değer saklama aracı olmaktan çıkarak, kredi ve ticaret gibi finansal işlemler için de kullanılabilmesi potansiyeli taşıyor. Bu durum, Bitcoin’e olan talebi artırabilir ve fiyatında yükselişe neden olabilir. Ancak, stablecoin piyasasının düzenlemeleri ve rekabet ortamı da fiyat hareketlerini etkileyebilecek faktörler arasında yer alıyor. Yatırımcılar için bu durum, Bitcoin ve ilgili projelerdeki riskleri ve fırsatları dikkatle değerlendirmeyi gerektiriyor.

Yönlendirme, kafa karıştırma yok. VIP üyelik, Ultra VIP üyelik hiç yok..
Haber direkt size gelsin. Kripto para piyasalarını, profesyonel yorumları ve en son haberleri almak için :
duokripto (telegram grubu)

Leave a reply

Kahve Ismarla

Follow
Search
Loading

Signing-in 3 seconds...

Signing-up 3 seconds...