İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İlluminati bir büyü örgütümü?

Bu mektuptan sonra, İlluminati örgütünün önemli liderlerinden biri olan Knigge, 1784 yılında örgütle olan tüm bağlarını kopardı. Cizvitlerin Masonlara sızarak devlet karşıtı faaliyetlerde bulunduğu ve Masonların çok gizli ilimlere sahip olduklarına dair dedikoduların yayıldığı bir dönemde, Knigge de İlluminati’ye karşı propaganda yaparak örgütün amacının devleti ele geçirmek ve iktidarı devirmek olduğunu yaydı. Bu söylentiler, o kadar güçlü ve yaygındı ki sonunda Prens Karl Theodore’nin kulağına ulaştı ve onun emriyle İlluminati hakkında bir soruşturma başlatıldı.

Prens Karl, İlluminati’yi iktidarı devirmek, büyücülük ayinleri ve toplu seks törenleri düzenlemek, halkı kandırarak örgüte çekmek gibi suçlarla suçladı. Prens, bu suçlamaları değerlendirerek tüm gizli örgütleri, Masonlar ve Cizvitler dahil, yasa dışı ilan etti ve yasakladı.

Bu dönemden sonra, İlluminati yeraltına çekildi. Bavyera’da kalan üyeler, şeytani ilan edilerek ağır cezalara çarptırıldı, örgütün kurucusu Adam Weishaupt ise kaçmayı başardı. Örgütün yeraltında sessizce varlığını sürdürdüğü söylense de, 1920’lere kadar adı unutularak tarihe gömüldü.

İlluminati’nin tarihin tozlu raflarına gömülmesinden sonra, 1920’lerde yeniden adından söz ettiren efsaneler ve komplolar ortaya çıktı. Modern İlluminati’nin temelini oluşturan kişi, komplo yazarı Nesta Webster’dı. Webster, tarihin derinliklerinden İlluminati’yi çıkararak yeniden hafızalara kazıdı. Webster şöyle diyordu:

“Bavyera’da Aydınlanma ile aynı anda ortaya çıkan Şeytan kültünü unutmayalım, muhtemelen ikisi birbiriyle bağlantılı hatta günümüzde bile ülkemizde uygulanmaktadır. Modern İlluminati tarafından uygulanan güçler esrarengizdir ve hipnozdan büyücü Cagliostro zamanından bu yana tarikatın ticaretteki yerini her zaman belirleyen kara büyüye kadar çeşitlilik gösterir.”

Adam Weishaupt’un cehaletle savaşmak için kurduğu İlluminati örgütü, Webster’ın yazıları sayesinde haksızlığa uğramış, şeytani ve kara büyü ile uğraşan bir örgüt olarak tanıtılmıştı.

Ancak bu durum, Adam Weishaupt’un İlluminati’sinden farklıdır. Modern İlluminati teorisi, 13 aile tarafından yönetilen, zihin kontrolü uygulayarak hükümetleri ve kuruluşları ele geçirmeyi, dini inançları yok ederek hümanist değerleri yıkmayı, Tanrı’nın cennet vaad eden yasalarına karşı sahte özgürlük vaad eden şeytani bir bilinci benimsemeyi amaçlayan bir örgütü tanımlar. Bu örgüt, yasa dışı ve ahlak dışı seksi normalleştirerek, subliminal mesajlarla hümanist sistemi çökertmeyi ve “Yeni Dünya Düzeni” adı altında “Tek Dünya Yönetimi” kurmayı hedeflemektedir.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir