İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yahudilerin Tevrat’taki peygamberlere iftiraları

Kur’an’da, Yahudilerin bazı peygamberlere inanıp bazılarına inanmadıkları belirtilmektedir. Yahudilere göre Malaki son peygamberdir, bu sebeple Yahya, İsa ve Muhammed’in peygamberliklerini kabul etmemişlerdir. Yahudilere yöneltilen eleştirilerden biri de peygamberlere iftira etmeleridir. Yahudi kutsal kitabında, Kur’an’ın peygamber olduğunu bildirdiği bazı kişilerin günah işlediğinden bahsedilmektedir.

Bu durum, peygamberlerin yalan söyleyebileceği, zina edebileceği, putlara tapabileceği ve hile yapabileceği anlamına gelir. Örneğin, Tevrat’ta Nuh’un suçu olmayan torunu Ken’an’ı lanetlediği (Tekvin, 9/20-25), Lut’un kendi kızlarıyla zina ettiği (Tekvin, 19/30-38), Davud’un Urya adlı bir askerin karısını alıp kocasını öldürttüğü (2. Samuel, 11:2-17) ve Süleyman’ın putperest hanımlarının arzusuna uyarak putlara taptığı (1. Krallar, 11:1-6) ileri sürülmektedir.

Kur’an, bu iddiaları reddeder ve Yahudilerin bazı peygamberleri öldürdüklerini bildirir. İslam inancına göre, peygamberler günahsızdır ve Allah’ın emirlerine tamamen uyarlar. Bu nedenle, Yahudi kutsal kitabında yer alan bu tür anlatımlar İslam tarafından kabul edilmez ve peygamberlerin masumiyetini vurgular.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir